Autisme Symposium Oostzaan

Mogelijk gemaakt door Autisme Netwerk Zaanstreek/Waterland, Autisme Steunpunten
Zaanstreek en Waterland, NVA Noord-Holland en De Blauwe Zon

Algemene informatie

Een autismesymposium waarbij we ons in eerste instantie richten op professionals, maar zeker ook toegankelijk zijn voor mensen met autisme en hun naasten, met twee kernthema’s, namelijk ‘Kieskeurig eten’ en de motorische ontwikkeling. Hoewel de focus op autisme ligt, is de verstrekte informatie ook van toepassing in situaties waar geen sprake is van autisme.

Kieskeurige eters

Heb je te maken met een ‘moeilijke eter’ in huis? Weigert jouw kind standvastig om fruit of groenten te proeven? Lijdt de familiemaaltijd vaak tot een echte tafelstrijd, compleet met tranen en tirades? Of wil je simpelweg voorkomen dat het zover komt? Vicky en Sanne delen verhelderende inzichten die je niet wilt missen. Deze lezing gaat verder dan alleen het begrijpen van het gedrag; het biedt belangrijke handvatten voor een effectieve, maar vooral liefdevolle omgang, met kieskeurige eters, eetproblemen en stoornissen.

Motorische ontwikkeling

Ontdek de kracht van kijken naar bewegingen, luisteren naar lichaamstaal en vertrouwen op wat spieren ons vertellen. Het is een geweldige manier om zowel fysieke als emotionele aspecten te ontrafelen, zonder de noodzaak van woorden. Het lichaam vertelt het verhaal op een unieke manier. Vaak spelen meerdere factoren een rol, en dat is precies wat Carla en Pascal met je willen delen. Duik in de wereld van de algemene motorische ontwikkeling bij autisme, ontdek de invloed van primitieve reflexen en ontvang praktische kennis die direct toepasbaar is in jouw dagelijks leven.

Sprekers

Vicky De Beule is diëtiste en gespecialiseerd in moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen. In 2018 ontwikkelde ze het educatieve spel ‘De Proeftoren’ om spelenderwijs te leren proeven. Daarnaast is zij auteur van het boek ‘Ik lust dat niet‘, wat vol staat met vele concrete voorbeelden, handige tips en duidelijke tafelregels

Sanne van Zonneveld heeft 13 jaar de diagnose autisme. Op diverse fronten zet zij zich in voor mensen met autisme en hun naasten, onder andere via blogs en informatieve video’s die ze deelt via haar platform ‘Een Beetje Bijzonder‘ en veelvuldig worden gebruikt in psycho-educatie trajecten.

Carla van Wensen heeft zich na haar opleiding tot fysiotherapeut en later manueel therapeut, gespecialiseerd in het werken met kinderen. Daarnaast volgde zij verschillende opleidingen in de reflexintegratie en NEI therapie en schreef ze onder andere de boeken ‘Woelig gevoelig‘ en ‘Prachtig lastig

Pascal van IJzendoorn, auteur van het boek ‘Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist.‘ is fulltime vrijwillig met autisme bezig. Als bestuurder van de NVA Noord-Holland en actief binnen diverse Autismenetwerken, alsook als Voorzitter van de NIPA-ervaringsraad, zet hij zich in voor de autismegemeenschap.

Belangrijke informatie

Wanneer: donderdag 4 april 2024
Waar: Kunstgreep Oostzaan, Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan (Gratis parkeren en makkelijk bereikbaar met OV, bus 111)
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur (exacte blokkenschema volgt later)
Kosten: € 7,50 incl. één consumptie (Bevind jij je in een situatie van minimale financiële middelen, mail ons dan)
Meer informatie: nva.noordholland@autisme.nl

Primary Color

Secondary Color

Layout Mode